DzetSet

Vijesti iz svijeta poznatih

POLITIČARI U INSTITUCIJAMA BIH POTROŠILI 455.000 KM ZA TOALET PAPIR

Institucije BiH trenutno su, zbog političke krize, simbol blokade i nefunkcionalnosti, ali to nije razlog da ne troše stotine hiljada maraka u javnim nabavkama.

Sjednice se rijetko održavaju, ali zato armija od preko 22.000 zaposlenih redovno ide na posao. Služba za zajedničke poslove institucija BiH u novembru je nabavljala ili nabavlja čajeve, kafu, meso, ali i toalet papir i ubruse.

Za ovu posljednju nabavku već su izabrali najboljeg ponuđača – „Kompex“ d.o.o. Istočna Ilidža, a konačna ukupna vrijednost okvirnog sporazuma je 389.000 KM bez poreza, ili 455.130 KM sa uračunatim PDV, mada je procjena bila da će koštati tek nešto više od 400.000 KM. Okvirni sporazum je na dvije godine.

Najveći pojedinačni budžetski potrošač, Ministarstvo odbrane BiH, kako i dolikuje, ima i jednu od najskupljih javnih nabavki. U toku je konkurs za nabavku službene uniforme za pripadnike Oružanih snaga, a sve to će nas koštati najmanje 785.326,12 bez PDV, navodi se na portalu javnih nabavki BiH

Ministarstvo bezbjednosti BiH planira da plati 44.000 KM za iznajmljivanje printera za dvije godine, a za usluge prevođenja već su sklopili sporazum vrijedan 179.575 KM za godinu dana. Pobjednik je firma „Prevedi24“ iz Sarajeva.

IZVOR,DEFAKTO.NET

 

Facebook Comments

Pročitajte i  SLAVICA JE USAMLJENA I TRAŽI INTERESANTNOG SAGOVORNIKA JAVITE SE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.