DzetSet

Vijesti iz svijeta poznatih

NOVI DETALJI KRIVIČNE PRIJAVE: Hrkalovićeva i Bagzi uništili video sa sastanka na kojem je bio otac Stefanovića?

Bivša državna sekretarka uhapšena je 15. oktobra 2021.

Dejan Milenković Bagzi, bivši načelnik policije i jedan od najbližih saradnika bivše državne sekretarke u MUP Srbije Dijane Hrkalović, sabotirao je istragu protiv oca ministra Nebojše Stefanovića, pokojnog Branka Stefanovića, pišu beogradski mediji.

U krivičnoj prijavi kojom se terete nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i nekadašnji načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode (SSIM) Dejan Milenković navodi se da je na “nezakonit način uništen video i audio-materijal sastanka”, direktora Srbijašuma Igora Braunovića, koji je bio pod sudski odobrenim merama i Branka Stefanovića, oca Nebojše Stefanovića, tadašnjeg ministra policije, navode beogradski mediji.

Hrkalović je uhapšena 15. oktobra 2021. nakon što ju je drugoosumnjičeni Milenković spomenuo na ponovnom saslušanju. U krivičnoj prijavi koja je tada podneta stavljeno joj je na teret da je od 13. februara 2017, pa do kraja 2018, uticala na Milenkovića da ne dostavi tužiocu veštačenja telefona Veljka Belivuka koje je radila služba SSIM-a u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića (ubijen januara 2017).

U prijavi se navodi da je “izveštaj zajedno sa prikupljenim materijalom iz telefona Veljka Belivuka, postupajućem tužiocu i sudiji za prethodni postupak dostavljen tek 27. marta 2018, odnosno dan pred glavni pretres koji je održan 28. marta 2018, kako bi tužioca zbog obimnosti materijala doveli u situaciju da ne bude u mogućnosti da se upozna sa dostavljenim izveštajem i prikupljenim materijalom, čime je onemogućeno efikasno vođenje krivičnog postupka”.

Mediji podsećaju i da je Belivuk, u slučaju ubistva Miloševića, pravosnažno oslobođen nakon što su sudski veštaci promenili sopstveni nalaz o pronađenim DNК tragovima, što nema veze sa Belivukovim telefonom.

– Dejan Milenković je tada osumnjičen i da je svom podređenom D. S, pripadniku SSIM, u drugoj polovini 2018. dao nalog da uništi celokupan audio-video materijal sačinjen u lokalu “Maksim” u Beogradu kada su se sastali direktor JP Srbijašume Igor Braunović, protiv koga je sud odobrio mere tajnog nadzora, i Branko Stefanović. Oni su se, kako piše u prijavi, “dogovarali o kupovini zemljišta” a policajac D. S. je po naredbi Milenkovića uništio audio-video zapis – dodaje se.

Pročitajte i  ŠIJANOVO UBISTVO IM JE PROMENILO ŽIVOTE: Goca Božinovska i Mirko se oglasili 22 godine nakon Zoranove smrti! (FOTO)

IZVOR:SRBIJA.DANAS

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *