DzetSet

Vijesti iz svijeta poznatih

PILOT ISPAO IZ KOKPITA I IZLETEO KROZ PROZOR AVIONA: Visio je sa 7.000 metara i PREŽIVEO (FOTO, VIDEO)

PILOT ISPAO IZ KOKPITA I IZLETEO KROZ PROZOR AVIONA: Visio je sa 7.000 metara i PREŽIVEO (FOTO, VIDEO)

Stjuarti su uhvatili pilota za noge i držali ga dok je kopilot pokušavao da prizemi letelicu.

Prilikom leta od Birmingema do Malage, dok je avion putovao iznad Oksfordšira, iznenada su se razbila dva prozora od ukupno šest u pilotskoj kabini. Kapetan Tim Lankaster je “istrgnut” iz sedišta i “izbačen” kroz prozor dok je avion bio na visini od oko 7.000 metra.

Sila koja je usledila je takođe raznela vrata pilotske kabine istrgnuvši ih sa šarki. Najdžel Ogden, stjuart u avionu, jedva je održao ravnoteži, na sreću se održao na nogama.

“Okrenuo sam se oko sebe i video kroz otvor, gde su trebala da budu vrata pilotske kabine, da nema prednjeg vetrobranskog stakla, da je piot Tim izleteo kroz prozor – bio je istrgnut iz pojasa i sve što sam mogao da vidim bile su njegove noge”, kazao je Ogden neposredno posle nesreće u izjavi za Sandej Morning.

Najdžel Ogden je tada uleteo u pilotsku kabinu i uspeo da uhvati pilota za noge dok je on polako klizio kroz prozor.

“Zatim sam preskočio kontrolnu tablu i uhvatio ga za struk kako bih mogao da ga držim čvršće”, objasnio je i dodao da mu je košulja bila spala sa leđa, a telo je bilo savijeno preko vrha aviona.”

Kako kaže Ogden, pilotu su noge su mu bile zaglavljene u kontrolnoj tabli i slučajno su isključile autopilot. To je doprinelo da se brzina aviona spusti na skoro 650 kilometara na čas.

Međutim, tada je drama postala veća – stjuart Ogden je i sam počeo da klizi kroz prozor dok je držao pilota. Ipak, na sreću drugi član kabinske posade Džon Hevard je došao sebi od šoka, uleteo u kabinu i uhvatio ga za pojas.

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *