DzetSet

Vijesti iz svijeta poznatih

SVETSKA SENZACIJA – ČOVEK KOJEG JE PROGUTAO KIT! “Mislio sam da ću umreti, a onda me je ISPLJUNUO” (VIDEO)

SVETSKA SENZACIJA – ČOVEK KOJEG JE PROGUTAO KIT! “Mislio sam da ću umreti, a onda me je ISPLJUNUO” (VIDEO)

 

SVETSKA SENZACIJA  Lovac na jastoge nije slutio da će završiti u ustima grbavog kita kada je tog dana krenuo na posao u morske dubine.

 SVETSKA SENZACIJA Majkl Pakard (56), lovac na jastoge iz Kejp Koda, oporavlje se posle neverovatne nesreće kada ga je progutao grbavi kit!

“Spustio sam se oko 13 metara u dubinu, kada sam osetio neki udarac i sve je postalo mračno. Osetio sam da se pomeram, ali sam pomislio – o Bože, da li me je ujela ajkula. Onda sam shvatio da nema zuba, a da nisam ni osećao veliki bol. Tada sam uvideo – u kitovoj čeljusti sam i on pokušava da me proguta”, rekao je Pakard za medije, a prava sreća je da je iz ove avanture prošao samo sa povređenim kolenom.

Inače iskusni ronilac, Pakard je kazao da je i dalje sa sobom imao aparat za disanje.

“Jedna misao koja mi je proletela kroz glavu je da iako me proguta, u njegovim ustima ću moći da dišem, ali samo dok mi ne nestane kiseonika. Tad sam pomislio, pa da, to je to, umreću. Mislio sam na decu i ženu”, objasnio je Pakard koji procenjuje da je oko 30 do 40 sekundi bio unutar kitovih čeljusti.

Međutim, u tom trenutku, kit je isplivao na površinu i ispljunuo ga.

“Krenuo je ka površini iznenada i počeo je da maše glavom. Bio sam bačen u vazduh i onda sam sleteo ponovo u vodu gde sam bio slobodan. Nisam mogao da verujem da sam se izbavio i da mogu da ispričam ovu priču”, rekao je.

 

Ostatak ekipe ga je izvukao na sigurno, a kada su stigli na kopno, odmah je odveden u bolnicu. U neobičnom susretu sa kitom dobio je manje povrede.

“Boravak u ustima bio je neopisiv. Usta su mu puna vode. Osetio sam kako se stežu mišići usta. Skoro uopšte nisam mogao da se pomeram. Osetio sam kako pokušava da me ispljune. Jako čudan osećaj. Ne mogu ga ni sa čim uporediti”, dodao je i rekao da kit nije pretrpeo nikakve povrede.

Biolog Džuk Robins kaže da se sigurno radi o nesrećnom slučaju.

“Obično nemamo običaj da vidimo da grbavi kitovi rade ovako nešto. To je bilo iznenađenje za sve nas”, rekla je i dodala da se grbavi kitovi obično brzo kreću i onda žele da zahvate velike količine hrane svojim ustima.

“Kad to rade, ne mogu sve da vide. Pakard najverovatnije ne bi ni mogao da bude potpuno progutan jer iako imaju velika usta njihovo grlo nije toliko veliko da čovek može da prođe kroz njega”, objasnila je.

Pakard trenutno uživa u velikoj pažnji, a kako je rekao, u bolnici je bio prava atrakcija kada je stigao, dok ga na društvenim mrežama zovu “Jona” po starozavetnom proroku koji je po predanju proveo 3 dana u morskoj ribi.

 

IZVOR;MONDO.RS

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *