Meloni: Migracije nisu rješenje za evropsku demografsku krizu

Određene legalne migracije mogu koristiti evropskim ekonomijama, ali migracije nisu rješenje za demografsku krizu na kontinentu, izjavila je u četvrtak talijanska premijerka Giorgia Meloni.
Ona se obratila samitu o demografiji u Budimpešti čiji je domaćin desničarski nacionalistički mađarski premijer Viktor Orban, njen dugogodišnji politički prijatelj.

– Mislim da kvota legalnih migracija može dati pozitivan doprinos našim ekonomijama, ali sam i dalje uvjerena kako bi bilo odgovornije da evropskim građanima povjerimo rješenje krize evropskog socijalnog sistema – kazala je Meloni.

Njena koalicija, koja je došla na vlast prošle godine, insistira na nacionalističkoj agendi koja uključuje oštar pristup migraciji, obećanja da će povećati rekordno nisku stopu nataliteta u Italiji, zakone protiv LGBT roditeljstva i upotrebe stranih riječi u službenim dokumentima.

– Živimo u eri u kojoj je sve što nas definiše na udaru – izjavila je Meloni i dodala da je odbrana nacionalnog modela porodice i Boga dio “velike bitke” za zaštitu čovječanstva i prava ljudi, prenosi Reuters.

Izvor: vijesti.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)