Dodik stao u odbranu Okuke

Presjednik RS, Milorad Dodik, stao je u odbranu svog savjetnika Branislava Okuke, nakon jučerašnjeg incidenta u Trebinju.

Dodik se olgasio na twitteru gdje je izrazio nevjericu “kako su svi dušebrižnici potrčali da povjeruju Momčilu Mandiću”.

-Koji je u izjavi za pojedine medije doslovno slagao sve. Da nije tragično, bilo bi komično, jer je sve suprotno od televizijske izjave i medijskog spina. Mandić je sam pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potpisao. Činjenice su jasne i dokumontovane, Mandić je pokušao da napadne s licem, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj. Verbalni sukob imao je za cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti, napisao je Dodik.

-Apsurdno je dovoditi u isti konteks patriotizam Okuke i Mandića. Prvi je Republiku Srpsku natopio krvlju kao jedan od ratnih komandanata u Specijalnoj brigadi policije, a drugi je paranoičan i presuđeni kriminalac koji glumi nevinašce. Nije ovo Mandiću prvi sukob s ratnim komandantima. Valjda griža savjesti ratnih profitera dovodi do zamjene teza u mjerilima vrijednosti. Republika Srpska je bezbjedna za sve njene građane i nikakve strukture i sumnjiva lica neće moći to da ugroze, objasnio je Dodik.

Podsjetimo da je jučer u centru Trebinja Branislav Okuka, savjetnik Milorada Dodika, potegao pištolj na Mandića i da je intervenisala policija, koja je Okuku privela u stanicu.

Iz Policijske uprave Trebinje oglasili su se šturim saopštenjem u kome su naveli da je o događaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju koji se izjasnio da nema krivičnog djela.

Izvor: vijesti.ba

Categories: BiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)